Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Insulinepomphoesjes en banden. U vindt ze hier

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Selecteer uw insulinepomp

Toon meer

Toon minder


{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Waar laat ik mijn pomp?

Oftewel hoe draag ik een insulinepomp? Dit is vaak de eerste vraag die bij mensen opkomt als ze insulinepomptherapie overwegen. Want een pomp draagt u 24 uur per dag. Op school of tijdens uw werk. Maar ook als u sport, reist of slaapt. Hoe doet u dat?

Insulinepomp hoesjes en banden

De moderne insulinepompen zijn tegenwoordig kleiner dan een smartphone. Vrijwel alle producenten van insulinepompen hebben een eigen lijn ontwikkeld van klemmen, banden en hoesjes waarmee u de pomp kunt dragen en beschermen. 

Insulinepomp dragen. Voor ieder wat wils

Het is vaak even zoeken, maar toch zijn er veel mogelijkheden om uw pomp te dragen. Met een band kunt u de insulinepomp bijvoorbeeld fixeren aan uw buik, been of arm. En met een insulinepomptasje bevestigt u de pomp aan uw riem, broekzak of BH. Er zijn ook klemmen waarmee u uw insulinepomp om uw broekriem, BH, onderbroek of zelfs laarzen kunt klemmen.

Veelgestelde vragen over insulinepomphoesjes en banden

U kunt een insulinepomp makkelijk dragen in uw broekzak, borstzakje of BH. Daarnaast zijn er banden voorhanden waarmee u de pomp kunt fixeren bijvoorbeeld om de buik, bovenbeen of arm. Ook zijn er klemmen, al dan niet met hoesjes, waarmee u de pomp kunt vastmaken aan bijvoorbeeld uw broek, broekzak of de voorkant van de BH. Of wellicht kiest u voor een zakje of tasje waarmee u uw pomp kunt bevestigen aan uw BH of riem?

Dit is heel persoonlijk en onder meer afhankelijk van of u een rustige of juist een heel beweeglijke slaper bent. U kunt ervoor kiezen de pomp los in uw bed te leggen, maar u kunt deze ook aan uw ondergoed of pyjama bevestigen met een klem of fixeren met een band. 

Tijdens het sporten kunt u de pomp met een klem aan uw sportbroek bevestigen of met een band om de taille of bovenarm fixeren. Er zijn ook sportshirts met een geïntegreerd pompzakje verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om de pomp tijdelijk af te koppelen tijdens het sporten. Vaak daalt de insulinebehoefte tijdens het sporten. Ook bij contactsporten kan het handig zijn uw insulinepomp af te koppelen. Overleg met uw zorgprofessional of dit voor u een optie is.

U kunt twee hoesjes of banden per jaar als gratis serviceartikel meebestellen. Wilt u meer hoesjes of banden per jaar? Dan valt dit onder eigen rekening. Bestelt u ze samen met uw kwartaalbestelling dan betaalt u bovendien geen verzendkosten.

  • Stem de keuze van insulinepomptasjes en/of banden af op uw kleding. Draagt u vaak lichte kleding, kies dan bijvoorbeeld voor een lichtere band. Daarmee voorkomt u dat deze doorschijnt

    Esther Janssen

    Insulinepomp hoesjes & banden