Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Nieuws

Het laatste nieuws, productinformatie, oproepen en acties maar ook aankondigingen van bijeenkomsten en informatieavonden waar Mediq bij aanwezig is.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de levering van uw medische hulpmiddelen rondom de feestdagen. Extra bestellen is niet nodig. We hebben maatregelen genomen waardoor onze voorraad op peil is. Uw bestelling wordt snel thuisbezorgd, gewoon zoals u van ons gewend bent. Houd u wel rekening met een aangepast bezorgschema rond de feestdagen.

Via onze webshop kunt u op elk gewenst moment uw bestelling doorgeven. Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Dat is normaliter de regel. Rondom de feestdagen gaat dit helaas niet op vanwege de enorme hoeveelheden pakketten die onze bezorgdienst dan moet verwerken. In het bestel-/bezorgschema hieronder ziet u precies waar u aan toe bent. Let op: dit schema is niet van toepassing op de bezorging van uw medicatie of kwartaalservice.

                                                                                                   
U bestelt op:Wij leveren op:
Donderdag 23 december voor 17.00 uur    Vrijdag 24 december
Donderdag 23 december na 17.00 uurDinsdag 28 december
Vrijdag 24 december Dinsdag 28 december
Zaterdag 25 december*Dinsdag 28 december
Zondag 26 december*Dinsdag 28 december
Donderdag 30 december voor 17.00 uur    Vrijdag 31 december
Donderdag 30 december na 17.00 uurDinsdag 4 januari
Vrijdag 31 decemberDinsdag 4 januari 
*Op deze dagen is onze klantenservice telefonisch niet bereikbaar en kunt u bestellingen alleen via de webshop doorgeven

PostNL verzorgt de levering van de pakketten. Medische pakketten krijgen bij grote drukte voorrang op andere pakketten. Bovendien geldt voor medische pakketten dat PostNL een tweede keer bij u langskomt als u op het eerste bezorgmoment niet thuis was. Desondanks kan uw pakket rondom de feestdagen vertraging oplopen door de drukte bij PostNL.

Vandaag heeft Medtronic een brief verstuurd met een veiligheidsmelding. Dit bericht gaat over de afstandsbediening die behoort bij de MiniMed™ Paradigm™-serie insulinepompen. Gebruikt u deze afstandsbediening bij uw insulinepomp? Stop dan direct met het gebruik van de afstandsbediening en koppel deze los, schakel de functie voor afstandsbediening uit en stuur de afstandsbediening terug naar Medtronic. In de brief van Medtronic staat meer uitgelegd over de veiligheidsmelding en de acties die u moet ondernemen.

Medtronic heeft vandaag een brief verstuurd met een veiligheidsbericht. Het bericht geldt voor insulinepompen uit de MiniMed 600-serie (640G en 670G) met een doorzichtige reservoircompartiment-ring. Gebruikers van een van deze insulinepompen zullen vanuit Medtronic in de komende maanden een nieuwe insulinepomp ontvangen. Vervangende insulinepompen zullen onmiddellijk beschikbaar blijven als er een probleem is met de reservoircomponent-ring van uw huidige insulinepomp.

Probleem
De MiniMed 600-serie insulinepomp is ontworpen met een reservoircompartiment-ring om het reservoir in de insulinepomp te vergrendelen. Medtronic is in november 2019 begonnen met een veiligheidskennisgeving voor MiniMed 600-serie insulinepompen met een beschadigde doorzichtige reservoircompartiment-ring, vanwege gemelde incidenten met een los reservoir dat niet meer in de insulinepomp kan worden vergrendeld. Het reservoir kan losraken door een gebroken of ontbrekende keerring, die een goede vergrendeling verhindert. De reservoircompartiment-ring kan breken, bijvoorbeeld doordat u uw insulinepomp laat vallen of stoten op een hard oppervlak. Als het reservoir niet goed in de insulinepomp vergrendeld is, kan de onjuiste vergrendeling leiden tot over- of ondertoevoer van insuline, wat dan hypoglykemie of hyperglykemie tot gevolg kan hebben.

Modellen
De MiniMed 600-serie insulinepomp met een doorzichtige reservoircompartiment-ring en de volgende insulinepompmodelnummers komen in aanmerking voor vervanging in het kader van de veiligheidskennisgeving. De modelnummers vindt u op de onderkant of op de achterkant van uw apparaat.
MiniMed™ 640G-insulinepomp: MMT-1711, MMT-1712, MMT-1751, MMT-1752 
MiniMed™ 670G-insulinepomp: MMT-1741, MMT-1742, MMT-1761, MMT-1762, MMT-1781, MMT-1782 

Actie
Gebruikt u één van deze insulinepompen? Ga dan naar www.medtronic-diabetes.com/FA896 om aan te geven dat u kosteloos een vervangende insulinepomp wil ontvangen. Vervangende insulinepompen zullen in de komende maanden beschikbaar komen. U krijgt bericht wanneer uw insulinepomp klaar is voor verzending. 

Medtronic heeft bekend gemaakt dat zij door wereldwijde leveringsproblemen de Mio Advance infuussets voor langere tijd niet kunnen leveren. Zij hebben hier een brief voor opgesteld waarin hier meer over wordt uitgelegd. Hierin kunt u ook belangrijke informatie vinden over het alternatieve product en instructies over het gebruik van de alternatieven. Deze brief kunt u hier lezen. Huidige gebruikers van Mio Advance worden door ons persoonlijk geïnformeerd via een mail of brief.

Vanaf 1 januari 2021 wordt Continue Glucose Monitoring (CGM) vergoed vanuit het hulpmiddelenbudget en niet meer vanuit het ziekenhuisbudget. Dit betekent dat wanneer u voldoet aan de vergoedingscriteria en uw behandelaar u heeft aangemeld, u uw sensoren bij ons kunt bestellen. Wij leveren CGM via onze Kwartaalservice, waarmee u automatisch ieder kwartaal een levering ontvangt. Naast de sensoren leveren wij ook de overige hulpmiddelen en medicatie. 

Medtronic heeft gister haar nieuwe insulinepomp op de Nederlandse markt geïntroduceerd: de MiniMed 780G. Deze insulinepomp biedt, in combinatie met een continue glucose sensor, een hybrid closed loop systeem. Dit zorgt ervoor dat er automatisch insuline wordt toegediend aan de hand van de glucosewaarden.

De meeste zorgverzekeraars hebben de MiniMed 780G opgenomen in de basisvergoeding. De levering van de insulinepomp en de hulpmiddelen wordt door Mediq geregeld.  

Enige tijd geleden heeft Mediq een nieuw telefoonnummer geopend: 088 - 888 94 50. Inmiddels zien wij dat een groot gedeelte van onze klanten ons via dit telefoonnummer weet te bereiken. Vanaf vandaag is het oude 0800 nummer daarom ook niet meer actief. Als u dat nummer belt zult u een bandje horen waarin dit wordt uitgelegd. Graag vragen wij u daarom enkel nog het 088 nummer te gebruiken.

Ons telefoonnummer: 088 - 888 94 50.

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 17.30 uur. 

Stichting Kinderdiabetes organiseert samen met Mediq een webinar voor ouders van kinderen met diabetes. Het thema is "De toekomst van diabetes".

Datum: zondag 6 september 2020
Tijd: 11.00-12.15 uur
Aanmelden kan via deze link.

Deze sprekers zullen deelnemen:

 • Henk-Jan Aanstoot, diabetesonderzoeker, neemt ons mee in de nieuwste onderzoeksresultaten en laat zien wat we in de toekomst kunnen verwachten van leven met diabetes.
 • Rianne de Kruijf, diabetesverpleegkundige, licht toe wat we van al die nieuwe ontwikkelingen nu al in de praktijk kunnen verwachten.
 • Marielle Schoenmaker, ervaringsdeskundige en initiatiefnemer 4Kids2Tell, vertelt waar zij als moeder van een zoon met diabetes type 1 in het dagelijks leven mee te maken krijgt, waar ze tegenaan loopt en hoe zij ermee omgaan.

Heeft u vragen voor onze sprekers? Laat het ons weten via de mail. Wij zijn erg benieuwd welk onderwerp of vragen u graag aan bod wilt laten komen. Mail uw vragen vooraf naar activiteitenbrabantoost@stichtingkinderdiabetes.nl. Ook tijdens het webinar is het mogelijk om vragen te stellen via de chat.

Wilt u meer informatie over hoe u uw hulpmiddelen dient te gebruiken? Hiervoor hebben wij stappenkaarten en instructievideo’s geplaatst. Hiermee krijgt u de juiste informatie om de hulpmiddelen op de juiste manier te gebruiken. Deze instructievideo’s zijn hier te zien. Voor insulinepompen staan op Pompnet video’s bij iedere insulinepomp. 

We willen u een optimale bereikbaarheid bieden en gaan vanaf vandaag over op één centraal telefoonnummer voor al uw bestel-, service- en pompvragen: 088 - 888 94 50

De huidige nummers worden in 2020 uitgefaseerd. Daarom vragen we u om vanaf 15 april 2020 het nieuwe nummer te gebruiken en om het oude nummer aan te passen in uw contactenlijst. U kunt ook eenvoudig uw bestelling online plaatsen via onze webshop.

Belkosten
Een 088-nummer bellen kost nooit meer dan het lokaal tarief. Hierdoor blijven de kosten voor u als beller helder en overzichtelijk.

Bereikbaar vanuit het buitenland
Gaat u op reis? Het 088-nummer is bereikbaar vanuit het buitenland, net zoals gewone telefoonnummers.

Pasen Hemelvaart en Pinksteren komen er weer aan. Bij ons geldt: op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Rondom de feestdagen is er een uitzondering op deze regel. Bekijk hier het bezorgschema zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Bij Mediq doen we onze uiterste best om het coronavirus (COVID19) buiten de deur te houden. Hierbij richten we ons zowel op de continuïteit van onze leveringen en van onze medische dienstverlening als op de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en andere relaties. Lees meer.

Van 25 t/m 28 mei vindt het 10e SKD zomerkamp plaats! Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Wil jij mee op reis met de tijdmachine? Houd dan de website van stichtingkinderdiabetes.nl in de gaten voor de aanmeldingsdatum.

Ook in 2020 heeft Mediq Direct Diabetes weer contracten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een budgetpolis? Dan adviseren wij u goed uw polisvoorwaarden te controleren. 

De Flash Glucose Monitoring (FreeStyle Libre) zit vanaf nu in het basispakket voor mensen met diabetes type 1 of 2 met een intensief insulineschema. Komt u in aanmerking voor deze vergoeding? Neem dan contact op met uw behandelaar voor een goedkeuring. Uw behandelaar kan de FreeStyle Libre snel en eenvoudig voor u bestellen.

Deze week is er in verschillende media aandacht besteed aan zogenaamde ‘bloedprikbendes’. Mediq heeft verpleegkundigen in dienst die bij mensen thuis bloed afnemen. Hun werkwijze lijkt geenszins op die van de nepverplegers. Een verpleegkundige van Mediq kan altijd een pasje laten zien om zich te legitimeren. Ook hebben de verpleegkundigen van Mediq gegevens van patiënten paraat, zoals het BSN-nummer. Vertrouwt u het niet? Vraag dan of de verpleegkundige zich kan legitimeren en kan aantonen over uw gegevens te beschikken. Is dat niet het geval? Laat dan geen bloed prikken en neem contact op met Mediq.

PostNL stopt met het voor de tweede keer bezorgen van een pakketje als er bij het eerste bezorgmoment niemand thuis was. Dat heeft PostNL vrijdag 18 oktober bekendgemaakt. Deze verandering van de service van PostNL geldt niet voor de pakketten van Mediq. Bent u niet thuis op het moment dat PostNL een pakket van Mediq bezorgt? Dan komt de pakketbezorger op een ander moment nogmaals langs. U hoeft het pakket van Mediq dan ook niet op te halen bij een PostNL locatie.

Momenteel zijn de BD Microfine 8mm pennaalden helaas niet leverbaar. Om ervoor te zorgen dat men niet zonder pennaalden komt te zitten, hebben wij in voorkomende gevallen de order aangepast.

De vakanties zijn weer voorbij. Wij hopen dat u heeft genoten van de vrije tijd. Heeft u een vakantie leenpomp gebruikt? Denk er dan aan deze te retourneren zodat deze service kan blijven bestaan!

Lifescan stopt vanaf 1 juni 2019 met de levering van hun producten in Nederland. Dit betreft de volgende artikelen: Verio IQ en Select Plus teststrips, Delica en Ultrasoft lancetten. Maakt u gebruik van één van deze artikelen, neem dan contact op met uw behandelaar voor een vervangend product.

Pasen Hemelvaart en Pinksteren komen er weer aan. Bij ons geldt: op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Rondom de feestdagen is er een uitzondering op deze regel. Bekijk hier het bezorgschema zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Op 15 juni aanstaande vindt de jaarlijkse JDRF Walk weer plaats. Samen zetten we symbolische stappen richting een betere toekomst, één zonder diabetes type 1. Doe jij ook mee? Schrijf je in via het inschrijfformulier en we zien je graag op 15 juni aanstaande!  

20 maart vindt er een informatieavond van het JDRF plaats in Almere. Tijdens het Up-To-Date event praat JDRF u bij over de ontwikkelingen van de wereldwijde onderzoeken die JDRF financiert. Ook komen er persoonlijke tips en verhalen van mensen met diabetes type 1 aan bod én kunt u uw kennis nog verder verbreden tijdens de informatiemarkt, waar ook Mediq Direct Diabetes te vinden is. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Schrijf u dan nu in!

Momenteel ervaren wij helaas vertraging in de uitlevering van de Paradigm reservoirs in 3ml. Wij doen ons uiterste best de levering zo snel mogelijk te verzenden.

De feestdagen komen er weer aan. Om ervoor te zorgen dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft, vragen wij u om uw bestelling op tijd te plaatsen. 

Aangepaste bezorgmomenten
Bij ons geldt: op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Rondom de feestdagen is er een uitzondering op deze regel. In onderstaand bezorgschema ziet u precies waar u aan toe bent. Onze klantenservice kunt u op reguliere werkdagen van 08.15 tot 17.30 uur bereiken. Op dinsdag 25 december, woensdag 26 december en dinsdag 1 januari zijn wij gesloten. Via onze webshop kunt u op elk gewenst moment uw bestelling doorgeven.

U bestelt op:                                         Wij leveren op:
vrijdag 21 december voor 17.00 uur     zaterdag 22 december
vrijdag 21 december na 17.00 uur        donderdag 27 december
maandag 24 december voor 17.00 uur donderdag 27 december
maandag 24 december na 17.00 uur     vrijdag 28 december
dinsdag 25 december (gesloten)           vrijdag 28 december
woensdag 26 december (gesloten)        vrijdag 28 december
maandag 31 december                          woensdag 2 januari
dinsdag 1 januari (gesloten)                  donderdag 3 januari

U kunt uw bestelling ook plaatsen in de webshop.

Vandaag is de nieuwe spaarfolder verschenen met hierin veel nieuwe cadeaus. Je kunt de folder downloaden of kijk op de website of er een leuk cadeau voor je bij zit. 

Op woensdag 26 september a.s. vindt er een informatieavond van het JDRF plaats in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Heeft u interesse in een avond vol informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diabetes? Schrijf u dan nu in via de website van JDRF.

In deze uitgave onder andere aandacht voor:

·         Hoe herkent u MODY-3

·         Wat verandert er in de behandeling van diabetes type 2

·         Alleen op vakantie, opvoedkundige Marina van der Wal geeft tips

·         Wandelen of klimmen in de bergen, neem tijd om te acclimatiseren

·         Waarom zijn vezels zo gezond voor u


Klik hier om Diactueel online te lezen. 

Vanaf juli 2018 zal de Omnipod in een nieuwe verpakking worden geleverd. Dit heeft ermee te maken dat fabrikant Insulet vanaf dan Omnipod zelf zal vertegenwoordigen in Nederland. Insulet zal voortaan zelf trainingen en productondersteuning verzorgen.

Verandert dit iets aan mijn bestelling?
Nee, voor uw bestelling verandert er niets. Mediq Direct Diabetes levert gewoon uw PODS zoals u dat gewend bent. Het enige dat u merkt, is dat de kleur van de verpakking vanaf juli verandert.

Heeft u vragen over uw bestelling, neem dan contact op met de Pomplijn van Mediq Direct Diabetes 0800 - 022 88 22.

Technische ondersteuning
De technische ondersteuning wordt vanaf 1 juli gedaan door Insulet. De Customer Service van Insulet is bereikbaar op 0800 - 022 95 12.

We hebben uw persoonlijke omgeving verbeterd. Op 'Mijn Mediq' vindt u alle informatie duidelijk en overzichtelijk op één pagina. U kunt hier sneller uw laatste bestelling als volgende bestelling gebruiken, uw pakket volgen via 'Onderweg', uw gegevens aanpassen en een vraag stellen aan een van onze experts. Meer weten? Log direct in of vraag een account aan via Registreren.

Fabrikant Roche Diabetes Care Nederland BV heeft bekendgemaakt dat er een terugroepactie is op bepaalde lotnummers van deze teststrips. Er is een productiefout geconstateerd bij de teststrips waardoor de meter een foutmelding geeft bij het insteken. In enkele gevallen geeft de meter geen foutmelding maar een verkeerde glucosewaarde. Hierdoor kan er een verkeerde insuline toediening plaatsvinden. Klanten die mogelijk betreffende lotnummers hebben ontvangen, worden hierover geïnformeerd. Het betreft voor Mediq Direct Diabetes uitsluitend onderstaande lotnummers:
- 476594
- 476646
- 496807
- 497356
- 497392

Op de website van Roche staat een volledige lijst van lotnummers die horen bij de terugroepactie https://notices.accu-chek.com/nederland. U vindt het lotnummer op het etiket van het potje en op de bovenzijde van de verpakking. Als u potjes met lotnummers uit de terugroepactie heeft, adviseren wij u om kosteloos vervangende teststrips bij ons te bestellen. Klik hier om uw bestelling te plaatsen.

Op 25 mei gaat de nieuwe privacywet in, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Omdat u als klant van Mediq Direct Diabetes persoonsgegevens met ons deelt en wij het belangrijk vinden dat u kunt terugvinden hoe wij uw gegevens beschermen, hebben wij onze Privacy Statement aangepast. In het statement informeren we u over welke gegevens we verzamelen, waarom we deze verzamelen en hoe we de gebruikerservaring hiermee verbeteren. Wilt u meer weten over onze Privacy Statement? Klik hier om verder te lezen.

De ontwikkelingen en technologieën gaan in een rap tempo. Tegelijkertijd verandert de rol van de diabetespatiënt: de arts zet een behandelplan uit, maar de patiënt maakt ook steeds vaker zelf keuzes en onderneemt zelf actie. Mediq Direct Diabetes organiseert samen met Medtronic Diabetes een inspirerende avond voor u: 'De weg naar de toekomst'.  Meer weten of u direct inschrijven?

Op dinsdag 15 mei a.s. is er een informatieavond van het JDRF, ditmaal in Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Heeft u interesse in een avond vol informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diabetes? Schrijf u dan nu in via de website van JDRF.

Als klant van Mediq ontvangt u uw hulpmiddelen vanuit ons nieuwe Fulfillment Center in Bleiswijk.
Uw hulpmiddelen worden verzameld en zoveel als mogelijk in één doos ingepakt. Deze doos wordt op de juiste hoogte gevouwen en gesloten zodat er zo min mogelijk opvulmateriaal nodig is. Om de doos open te ritsen kunt u gebruikmaken van het lipje aan de zijkant. Met het nieuwe Fulfillment Center is Mediq klaar voor de toekomst. Het warehouse voldoet aan alle moderne wet- en regelgeving en er is een enorme slag geslagen op het gebied van duurzaamheid.
In de Diactueel vindt u op pagina 11 uitgebreide informatie over het nieuwe Fulfillment Center.

In deze uitgave onder andere aandacht voor:

 • DiaCare app
 • Insuline toedienen
 • Loes en Marieke vertellen hoe zij erin zijn geslaagd hun droom na te jagen
 • Alcoholgebruik  bij jongeren, opvoedkundige Marina van der Wal geeft tips
 • Voeding en bloedglucosewaarden

Klik hier om Diactueel online te lezen. 

Bij ons geldt: op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Rondom de voorjaarsfeestdagen zijn er een paar uitzonderingen op deze regel:

 

U bestelt op:

 

Wij leveren op:

 

vrijdag 30 maart

voor 17.00 uur

zaterdag 31 maart

Pasen

vrijdag 30 maart

na 17.00 uur

woensdag 4 april

 

maandag 2 april

(gesloten)

woensdag 4 april

 

 

 

 

 

woensdag 25 april

na 17.00 uur

zaterdag 28 april

Koningsdag

donderdag 26 april

voor 17.00 uur

zaterdag 28 april

 

donderdag 26 april

na 17.00 uur

dinsdag 1 mei

 

vrijdag 27 april

(gesloten)

dinsdag 1 mei

 

 

 

 

 

woensdag 9 mei

voor 17.00 uur

vrijdag 11 mei

Hemelvaart

woensdag 9 mei

na 17.00 uur

zaterdag 12 mei

 

donderdag 10 mei

(gesloten)

dinsdag 15 mei

 

 

 

 

 

vrijdag 18 mei

voor 17.00 uur

zaterdag 19 mei

Pinksteren

vrijdag 18 mei

na 17.00 uur

woensdag 23 mei

 

maandag 21 mei

(gesloten)

woensdag 23 mei

 

Als afsluiting van de nationale eHealthweek heeft Mediq de DiaCare app gelanceerd door deze beschikbaar te stellen voor Android- en IOS-gebruikers. Deze eHealth oplossing biedt mensen met diabetes inzicht in hun dagelijkse bloedglucosewaarden. Elke glucosemeting wordt automatisch doorgezet naar de mobiele telefoon en weergegeven in eenvoudig leesbare grafieken. De app toont direct het effect van gedrag en voeding op de bloedglucosewaarden van de gebruiker en laat zien hoe dit patroon er over de tijd uitziet. Hierdoor hebben mensen met diabetes meer inzicht in hun glucosewaarden, worden zij ondersteund in hun zelfmanagement en consultvoorbereiding en hebben zij meer grip op hun leven met diabetes. De eerste gebruikers zijn zeer positief. “Ik kan glucosepieken nu beter herleiden en dat geeft rust”, vertelt een gebruiker.
Zorgprogramma DiaCare voor meer zelfregie
De app is ‘los’ te gebruiken, maar wordt bij voorkeur gebruikt binnen het zorgprogramma DiaCare. Dit is een zorgprogramma van Mediq waarmee mensen met diabetes samen met hun behandelaar hun zelfmanagement verbeteren en consulten, educatie en contactmomenten op afstand doelmatiger kunnen inzetten. De behandelaar heeft – na toestemming van de patiënt – ook realtime inzicht in de glucosewaarden, waardoor hij zorg op afstand kan bieden en met stabiele patiënten kan overleggen of een periodiek consult wel gewenst is. Het doel van DiaCare: betere gezondheidsuitkomsten, betere ervaren kwaliteit van zorg en een efficiënter zorgproces tegen lagere zorgkosten. Samen met het Slingeland Ziekenhuis en met steun van ONVZ, heeft Mediq onderzoek laten verrichten naar de effecten van dit zorgprogramma. Eén van de resultaten is dat patiënten aangeven meer regie te hebben gekregen en met meer zelfvertrouwen in staat zijn om beslissingen over hun eigen gezondheid te nemen.  
Mogelijk gemaakt door Mediq’s eHealthplatform
DiaCare is een van de laatste toepassingen van Mediq’s eHealth platform Connected Care. Dit digitale platform maakt het mogelijk om zorg thuis te leveren, waarbij een zorgverlener kan monitoren op afstand en de patiënt zelf de regie kan hebben en houden. Naast DiaCare ondersteunt het ook zorgprogramma’s voor medische voedingstherapie, gezond slapen/OSAS, thuisdialyse, oncologische zorg thuis en stomazorg. “We hebben Connected Care ontwikkeld in nauwe samenwerking met patiënten, zorgverleners en partners. Samen met hen willen we continu innoveren en verbeteren zodat onze eHealth oplossingen ook daadwerkelijk relevant blijven voor gebruikers en geborgd worden in de zorg. Pas dan kunnen we echt het verschil maken in het leven van mensen met een chronische ziekte”, aldus Adri Kraa, Group Director Digital bij Mediq.

Afgelopen december is het jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek weer uitgevoerd. Deze is gehouden onder ruim 6.000 klanten. 24% heeft de enquête ingevuld. Uit het onderzoek is gebleken dat 59% vindt dat Mediq Direct Diabetes zorg uit uw handen neemt. Tevens is 77% tevreden of zeer tevreden over onze klantenservice.

Wij zijn erg blij te zien dat onze klanten tevreden over ons zijn en zullen ons uiterste best blijven doen om deze tevredenheid in stand te houden. Wilt u uw tips, opmerkingen of suggesties ook bij ons kenbaar maken? Vul dan het contactformulier in.

Vincent Weijers roept zorgverzekeraars op: Stop met selectieve zorginkoop.

Terwijl per jaar een kleine 7 procent van de mensen van ziektekostenverzekeraar wisselt, is dit onder chronisch zieken maar de helft. Desondanks worden jaarlijks gebruikers van medische hulpmiddelen gedwongen over te stappen naar een andere gecontracteerde aanbieder. Dit is het gevolg van selectieve en exclusieve inkoopprocedures die zorgverzekeraars hanteren. Lees hier het vervolg van dit artikel.

Abbott Diabetes Care zal met ingang van 1 januari 2018 stoppen met het produceren en leveren van de FreeStyle teststrips. Deze teststrips worden vervangen door de FreeStyle Lite teststrips. De teststrips zijn volledig uitwisselbaar.

Medtronic heeft onlangs meldingen gekregen over mogelijke overdosering van insuline, vlak nadat een infusieset is ontvangen. Vandaar dat zij een terugroepactie hebben opgezet. Klik
hier
om de brief van Medtronic over de terugroepactie te downloaden. Ons advies: Wij raden u aan om het advies van Medtronic op te volgen en alle MiniMed infusiesets in uw bezit te controleren op deze website. Als u lotnummers heeft die behoren tot de terugroepactie dan kunt u kosteloos nieuwe infusiesets bestellen op deze pagina. Heeft u vragen over de terugroepactie, neem dan contact met het Medtronic MiniMed Care Serviceteam via 0800 – 342 23 38.

Zaterdag 16 september a.s. vindt de première van Suikerlijers plaats in Enschede. Suikerlijers is een film voor en door pubers met diabetes. Heb je interesse om bij deze première aanwezig te zijn? Meld je dan nu aan via de site van Stichting Kinderdiabetes

Op 28 september a.s. is er een informatieavond van het JDRF, ditmaal in de Grolsch Veste in Enschede. Heeft u interesse in een avond vol informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diabetes? Schrijf u dan nu in via de website van JDRF.

Er zijn bij Roche enkele meldingen binnen gekomen over een E7-foutmelding bij de Accu-Chek Insight insulinepomp. Deze melding zorgt ervoor dat niet alle alarmfuncties van de pomp volledig beschikbaar zijn. Mocht u een E7-foutmelding krijgen op de pomp, dan kunt u de batterij vervangen. Als de melding hierna nog steeds wordt weergegeven, dient u contact op te nemen met Accu-Chek Diabetes Service op het gratis servicenummer 0800 - 022 05 85 (keuze 2).

Dit probleem kan zich enkel voordoen bij het Accu-Chek Insight systeem. Vanwege hun verschillende ontwerp en elektronische onderdelen doet dit probleem zich niet voor bij andere Accu-Chek pompen.

Vanaf vandaag zal uw bestelling door PostNL worden bezorgd, tenzij u gebruik maakt van van de Kwartaalservice met insuline. Door de samenwerking met PostNL kunt u gebruik maken van extra services.

U ontvangt voortaan vooraf bericht over de bezorging
De avond voor bezorging ontvangt u automatisch een e-mail en/of SMS met het geplande tijdstip van afleveren. In de e-mail en/of SMS staan gegevens waarmee u uw bezorging kunt volgen. Is uw e-mail en/of mobiele nummer nog niet bij ons bekend? Geef het dan door bij uw bestelling, zodat ook u tijdig kunt worden geïnformeerd.

Niet meer onnodig lang thuis blijven
PostNL bezorgt uw pakket tussen 08.00 uur en 21.30 uur (tenzij anders afgesproken). Via de PostNL-app of via Track & Trace op Mijn pakket volgen weet u hoe laat de bezorger precies komt, binnen een tijdsvenster van 2 uur. Zo hoeft u niet onnodig lang thuis te blijven.

Niet thuis?
Als u niet thuis bent, laat de bezorger altijd een bericht voor u achter. Daarop staat of het pakket is afgegeven bij de buren (indien gewenst) of wanneer de bezorger voor een tweede pakketbezorging langskomt.

Komt het moment van bezorgen niet uit?
Via de PostNL-app of Track & Trace kunt u, als u dit tijdig doet, de dag van bezorging wijzigen, vanaf het moment dat u bericht heeft ontvangen over uw pakket.

Nieuw: mogelijkheid om uw pakket af te halen bij één van de 2600 PostNL-locaties
Via de PostNL-app of Track &  Trace kunt u, als u dit tijdig doet, er ook voor kiezen om uw pakket af te laten leveren op een PostNL-locatie, waar u het dan zelf op kunt halen. Er zijn ruim 2600 PostNL-locaties in Nederland, dus er is er altijd wel een bij u in de buurt. Neem wel een legitimatiebewijs mee, anders kan het pakket niet aan u worden meegegeven.

Pakketbezorging
Indien het pakket bij het eerste bezorgmoment niet kon worden afgeleverd, zal het de volgende werkdag opnieuw aangeboden worden. Indien het eerste bezorgmoment op zaterdag was, zal het de tweede keer op maandag worden aangeboden.

Maakt u gebruik van Kwartaalservice met insuline?
Dan verandert er voor u voorlopig niets.

Klik op deze link om de PostNL-app te downloaden.

Fabrikant Novo Nordisk heeft aangegeven dat er bij een bepaalde serie van deze insulinepennen van het type NovoPen® Echo® of NovoPen® 5 mogelijk een probleem is met de patroonhouder als deze wordt schoongemaakt met bepaalde schoonmaakmiddelen. De patroonhouder kan hierdoor beschadigd raken. Maakt u de pen schoon volgens de instructies in de gebruikershandleiding, dan is er geen reden om aan te nemen dat uw patroonhouder beschadigd is of raakt.

Beschadigde patroonhouder
Het gebruik van een pen met een beschadigde patroonhouder kan er mogelijk voor zorgen dat u minder insuline injecteert dan u heeft ingesteld, al is de kans hierop erg klein. 

Wat te doen
Op de website van Novo Nordisk kunt u nakijken of het chargenummer van uw pen binnen de omruilactie valt. De fabrikant biedt u uit voorzorg de mogelijkheid om de patroonhouder kosteloos om te wisselen. 

1. U vult het chargenummer van uw pen in op www.novonordisk.nl 
2. Als u op basis van het ingevulde chargenummer in aanmerking komt voor een nieuwe patroonhouder dan vraagt men om uw contactgegevens zodat zij de nieuwe patroonhouder naar u kunnen opsturen. U kunt ook contact opnemen met de afdeling informatie en Service van Novo Nordisk via 0172 – 44 96 00 (tijdens kantooruren).

Waar staat het chargenummer op de pen
U kunt de chargenummers vinden op de instelknop van de pen. Het gaat om de code achter 'LOT'.

Meer informatie
Gebruikt u een andere pen dan NovoPen®Echo® of NovoPen®5, bijvoorbeeld de NovoPen®4, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt erop vertrouwen dat de pen naar behoren werkt.

Afgelopen week heeft het Diabetes Fonds diabetestype1.nl gelanceerd. Dé diabetes type 1-community van Nederland. Een centrale, onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1.
Op diabetestype1.nl worden onderzoeken naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes type 1 eerlijk in perspectief gezet. Mensen met diabetes type 1 en hun naasten kunnen er vragen stellen, onderling contact hebben en ervaringen delen.

Centrale plek
Het Diabetes Fonds peilde bij mensen met diabetes type 1 wat zij belangrijk vonden. Een van de dingen die zij noemden is een centrale plek voor betrouwbare informatie over diabetes type 1. Daarom is het Diabetes Fonds de diabetes type 1-community gestart. Op deze plek wordt alle informatie over diabetes type 1 gebundeld.

Samen meer dan 1
Diabetes Fonds sprak met diverse partners om diabetestype1.nl tot een centrale plek te maken voor mensen met diabetes type 1 en hun naasten. Het moet een platform worden waaraan diabetesorganisaties, bedrijven en zorgverleners mee invulling geven. Met het doel het leven voor mensen met diabetes type 1 makkelijker te maken, onder het motto: samen zijn we meer dan 1.

Welkom in de community
Maak je samen met het Diabetes Fonds de diabetes type 1-community tot een succes? Maak dan een account aan op diabetestype1.nl. Op basis van je interesses ontvang je twee wekelijks een update vanuit Diabetes Fonds met nieuws, onderzoeken en relevante gesprekken.

In deze uitgave onder andere aandacht voor:

 • DiaCare app
 • Insuline toedienen
 • Loes en Marieke vertellen hoe zij erin zijn geslaagd hun droom na te jagen
 • Alcoholgebruik  bij jongeren, opvoedkundige Marina van der Wal geeft tips
 • Voeding en bloedglucosewaarden

Klik hier om Diactueel online te lezen. 

Betere diabetes(zelf)zorg door samenwerking met Slingeland Ziekenhuis en ONVZ

Utrecht, 10 april 2017 - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem versterkt de diabeteszorg met Mediq DiaCare. Dit zorgprogramma voorziet in een beveiligd e-health platform, een app en educatie. Mensen met diabetes kunnen samen met hun behandelaar kiezen voor een bloedglucosemeter die in staat is om de gemeten bloedglucosewaarden naar de app door te sturen die doorlopend feedback geeft. Met dit inzicht kunnen mensen met diabetes hun eigen regie vergroten en met zelfvertrouwen beslissingen over hun gezondheid nemen. De diabetesverpleegkundige blijft via een beveiligde digitale omgeving betrokken bij het zorgproces. Het programma is uitvoerig getest in samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis en wordt ondersteund door ONVZ Zorgverzekeraar.

“We zien dat patiënten actiever hun bloedglucosewaarden controleren en groeien in hun zelfredzaamheid”, zegt Jolanda Geessink, diabetesverpleegkundige bij het Slingeland Ziekenhuis. 
“De DiaCare-app toont hen direct wat het effect van bepaald gedrag of voedsel op hun bloedglucosewaarden is. Patiënten geven aan dat ze te hoge of lage bloedglucosewaarden beter kunnen voorkomen nu ze zien waardoor die ontstaan. De diabetesverpleegkundige kan meer proactief handelen en een meer coachende rol vervullen, wat voor beide partijen prettiger is.”

Slimmer en effectiever zorgproces
“We zijn ook met andere ziekenhuizen in gesprek over invoering van Mediq DiaCare. Deze oplossing maakt de diabeteszorg efficiënter en effectiever door de patiënt centraal te stellen. Vanuit één omgeving hebben mensen met diabetes en hun diabetesbehandelaar inzicht in actuele informatie zoals glucosewaarden, educatie en consultvoorbereiding. Zo is er beter zicht op de diabetesregulatie en wordt zelfmanagement gestimuleerd. Het op deze manier vormgeven van zorg op maat levert niet alleen betere gezondheidsuitkomsten op, maar draagt ook bij aan het beheersbaar houden van de zorgkosten”, aldus Marco Verhofstadt, directeur Mediq Direct Diabetes.

Patiëntvriendelijkere zorg
ONVZ Zorgverzekeraar is de eerste zorgverzekeraar die Mediq DiaCare ondersteunt. “Dit is een goed voorbeeld van hoe technologie de zorg beter en vooral patiëntvriendelijker kan maken”, stelt bestuursvoorzitter Jean-Paul van Haarlem. “De impact die diabetes op iemands leven heeft is groot. Aanpassen van eetgewoontes, op vaste tijden insuline gebruiken, en vergeet ook de ritjes naar het ziekenhuis niet. Beter inzicht in de bloedglucosewaarden geeft mensen met diabetes meer eigen regie, en zorgt voor een betere balans en gezondheid.”

Meting gezondheidsuitkomsten en effect op zorgkosten
Om de meerwaarde van dit zorgprogramma inzichtelijk te maken, meten het Slingeland Ziekenhuis en Mediq het effect op de gezondheidsuitkomsten en zorgkosten. De testgroep bij het ziekenhuis is inmiddels uitgebreid tot 120 patiënten. Zij gebruiken de app en glucosemeter, en worden gecoacht door diabetesverpleegkundigen die het DiaCare e-health platform gebruiken. Aan de hand van hun bevindingen wordt Mediq DiaCare geoptimaliseerd en doorontwikkeld. De effectmeting wordt begeleid door onderzoeksafdeling IQ healthcare van het Radboudumc. De resultaten van dit onderzoek zijn naar verwachting eind 2017 beschikbaar.

Over diabetes
Jaarlijks horen 61.700 Nederlanders dat ze diabetes hebben en hun leven hierop moeten aanpassen. Dit betekent altijd opletten wat je eet en doet, en doen wat nodig is om je bloedglucosewaarden binnen de streefwaarden te houden.

Over Mediq DiaCare
Mediq DiaCare is een zorgprogramma waarmee mensen met diabetes samen met hun diabetesbehandelaar hun zelfmanagement verbeteren, en consulten, educatie en contactmomenten op afstand doelmatiger kunnen inzetten. Het doel: een slimmer en efficiënter zorgproces, lagere zorgkosten en betere gezondheidsuitkomsten. Het zorgprogramma is ontwikkeld voor alle mensen met diabetes en start bij ziekenhuizen die de behandeling van diabetes willen optimaliseren. Meer informatie is beschikbaar op deze pagina.

Onlangs ontvingen gebruikers van de Accu-Check® Insight insulinepomp een brief van de leverancier Roche waarin zij adviseerden om lithiumbatterijen te gebruiken in plaats van alkalinebatterijen. Het was echter onduidelijk wie de batterijen zou gaan leveren. Inmiddels is duidelijk geworden dat Roche op termijn naar alle gebruikers een set lithiumbatterijen gaat sturen. Tot die tijd kan iedereen de Alkalinebatterijen blijven gebruiken die door Mediq Direct Diabetes zijn geleverd.

In deze uitgave onder andere aandacht voor:

 • Film 'Suikerlijers'
 • Uw diabetes beter in balans met Mediq DiaCare
 • 3 vragen over sporten met diabetes
 • Wel of niet naar de pedicure?
 • Paskal Jacobsen, ambassadeur van Stichting KinderDiabetes
 • Koolhydraten tellen oké, maar hoe groot is mijn portie?
 
Klik hier
om de Diactueel te lezen. 

Door productieproblemen zijn de doosjes Klinion lancetten tijdelijk gevuld met alleen paarsgekleurde lancetten en niet, zoals u gewend bent, met lancetten in verschillende kleuren. Uiteraard is de kwaliteit van de lancet onveranderd. Wanneer de doosjes weer gevuld zijn met verschillende kleuren lancetten, is nog niet bekend. Onze excuses voor het ongemak.

Wij zijn regelmatig actief op bijeenkomsten om zo met u in gesprek te kunnen gaan. Tijdens de bijeenkomsten zijn er presentaties en andere sessies om u te informeren over de nieuwste ontwikkelingen. In de afgelopen weken zijn wij op de volgende locaties aanwezig geweest:
7 maart JDRF Alkmaar
16 maart Medtronic Almere
18 maart Suikerlijers Utrecht

Heeft u interesse om ook eens aanwezig te zijn op een dergelijke avond? Houd dan onze website in de gaten voor nieuws hierover. Bent u klant bij ons en woont u in de omgeving van waar de bijeenkomsten worden georganiseerd? Dan ontvangt u, mits u hiervoor toestemming heeft gegeven, automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging hiervoor.

Graag heten wij u van harte welkom op onze website. We hebben voor u een eigentijdse webwinkel gecombineerd met een innovatief kenniscentrum. Diabetes hebben is al zorg genoeg en wij helpen u graag alles eromheen zo makkelijk mogelijk te maken.

Nog nooit was bestellen zo eenvoudig
Of u nu in de trein snel uw diabeteshulpmiddelen wilt bestellen of thuis op de bank zoekt naar tips over het gebruik van uw diabeteshulpmiddelen. Op onze website vindt u makkelijk uw weg, ongeacht of u uw smartphone, tablet of computer gebruikt. Heeft u eenmaal een bestelling geplaatst en een account aangemaakt, dan kunt u de volgende keer met één druk op de knop een herhaalbestelling doen of uw bestelhistorie inzien en deze aanpassen. In uw eigen account vindt u bovendien nieuws en tips die helemaal zijn afgestemd op uw persoonlijke behoefte.

Speciaal voor Kids
Kinderen met diabetes nemen een speciale plaats in bij Mediq Direct Diabetes. Daarom hebben ze op de website een eigen plekje gekregen met informatie over het spaarprogramma van Gluky, tips van kinderdiabetesverpleegkundige Saadia, leuke recepten en nog veel meer.

Vraag het de expert
In het Diabetes Kenniscentrum beantwoorden we de meest gestelde vragen over diabeteshulpmiddelen en een team van diabetesexperts geeft u tips over juist en efficiënt gebruik van uw insulinepen, bloedglucosemeter en/of pomp.

Ook in 2017 heeft Mediq Direct Diabetes contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat u altijd uw diabeteshulpmiddelen bij ons kunt bestellen, ongeacht bij wie u bent verzekerd. In de polis kunt u zien welke diabeteshulpmiddelen u in uw situatie vergoed krijgt. Welke kosten u hiervoor in rekening worden gebracht, kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer weten over het kiezen van een zorgverzekering? In ons klantmagazine Diactueel hebben wij een aantal aandachtspunten voor u op een rij gezet.

In deze uitgave onder andere aandacht voor:

 • De vernieuwde website van Mediq Direct Diabetes.
 • Groot op Instagram en YouTube met bodybuilden.
 • Minder glucosepieken na de maaltijd met boluscalculator.
 • Nathalie proeft en bakt koolhydraatarm brood.
 • Nieuw op de insulinemarkt: biosimilars
 
Klik hier
om de Diactueel te lezen. 

Vandaag, op 14 november, is het Wereld Diabetes Dag. Het is de verjaardag van Frederick Banting, de ontdekker van insuline. De man waardoor mensen met Type 1 Diabetes niet automatisch ten dode opgeschreven is. De man waardoor mensen met Type 1 Diabetes kunnen leven. Maar niet eenvoudig, en niet zorgeloos. Type 1 Diabetes is niet te genezen en wordt ook niet minder. Iedereen kan Type 1 Diabetes krijgen, ongeacht leeftijd, huidskleur of levensstijl.

Ik heb Type 1 Diabetes – een video van JDRF Nederland. Om te laten zien wat Type 1 Diabetes is, om vooroordelen te ontkrachten en om duidelijk te maken dat Type 1 Diabetes geen makkie is. De ziekte raakt jong en oud en vraagt om continue waakzaamheid. Hart- en vaatziekten, slapeloze nachten, dagelijks balanceren en keihard werken voor een goede bloedglucosewaarde. Dat is Type 1 Diabetes. Zoë, Sanne, Lauriëtte, Nienke, Daan, Matthijs, Roy, Marcel en Jouke vertellen je er graag meer over. Bekijk hier de video.

Op 17 november aanstaande organiseert JDRF een informatieavond in Vught. Tijdens deze avond vertellen dr. Henk-Jan Aanstoot en dr. Aart van Apeldoorn over hun onderzoek naar Type 1 Diabetes.

Ook vertellen we over JDRF en de nieuwste onderzoeksontwikkelingen wereldwijd. Olof King spreekt kort over de rol van Diabetesvereniging Nederland.

De avond vindt plaats in het Van der Valk Hotel in Vught en duurt van 19.00 tot 21.45 uur. Voor de start van het programma en in de pauze is er een ruime informatiemarkt.

Heeft u interesse in deze informatieavond? Schrijf u dan nu in

Pompnet.nl is helemaal vernieuwd om mensen met diabetes nog beter te helpen. De website heeft duidelijke categorieën: ik overweeg een pomp - ik zoek een nieuwe pomp - ik heb een vraag. Daarnaast is er een handige keuzehulp toegevoegd waarbij u op basis van uw voorkeuren in combinatie met de functionaliteiten van de pompen kunt zien welke pomp zou passen.

In de rubriek 'ik heb een vraag' staan per onderwerp veel vragen en antwoorden. Nieuws is dat er de mogelijkheid is om rechtstreeks een vraag aan deskundigen te stellen. Het deskundigen panel van Pompnet.nl bestaat uit verpleegkundigen die vanuit de praktijk hun kennis en expertise inzetten om onderwerpen te verduidelijken en vragen te beantwoorden.

In de rubriek Producten zijn alle beschikbare insulinepompen bij elkaar gezet. Door op de link te klikken, komt u op een pagina met uitgebreide informatie over de betreffende pomp inclusief praktische video's. Op de fabrikantenpagina is informatie te vinden over de fabrikant.

Nieuwsgierig geworden? Kijk direct op www.pompnet.nl

Onlangs zijn de onderdelen Mediq Apotheken en Mediq Logistiek door Mediq B.V. verkocht aan een ander bedrijf. Dit heeft geen gevolgen voor Mediq Direct Diabetes, wij blijven wie we zijn. U kunt gewoon uw diabeteshulpmiddelen en insuline bij ons blijven bestellen. Alleen bij de bezorging van uw pakket verandert er iets: Mediq Logistiek gaat verder onder de naam Farma Transport. Ook de bedrijfskleding van de bezorger wordt aangepast. Wij gaan er van uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u hier vragen over hebben, neemt u dan gerust contact op met één van onze medewerkers van de Customer Service via 0800 – 022 18 58.

Graag feliciteren wij de winnaars van de plezierrit in een Ferrari én een vlucht in een vliegtuig!

De winnaars zijn:
  - Mick ten Morsche
  - Niek Mondria
  - Renzo Hendriksen
  - Stefan de Haan
  - Wesley Steenbergen
  - Alexander Bunschoten
  - Anna van Willigen
Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prijs! Wij nemen contact op met de prijswinnaars. De kaarten worden beschikbaar gesteld door Mediq Direct Diabetes en JDRF Nederland.

Heeft u gekeken naar de eerste uitzending van Type 2 Web TV? Op 10 maart was de eerste uitzending.

Onder leiding van presentatrice Corine Boon gaven deskundigen dr. Reisman (uroloog, seksuloog) en Harrië Verkoelen (diëtist en diabetesverpleegkundige) antwoord op de vragen die anoniem tijdens de uitzending werden gesteld door kijkers over voeding, uitgaan en intimiteit.

Uitzending gemist?
U kunt de uitzending terugkijken via www.type2webtv.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en onze laatste acties.

Hartelijk dank voor uw inschrijving.