Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Insulinespuiten nodig? Bestel hier de juiste maat

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Category

Toon meer

Toon minderWilt u een insulinespuit bestellen? Dit kan helaas niet online. U kunt hiervoor contact opnemen met uw zorgverlener of met onze Klantenservice.  
{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Insuline spuiten voor u en uw professional

De meeste mensen dienen insuline toe met een insulinepen of een -pomp. Toch zijn er mensen die liever een wegwerp insulinespuit gebruiken. Het kan ook zijn dat uw insuline wordt toegediend door een zorgprofessional die de voorkeur geeft aan een insulinespuit. 

Insuline injecteren met een insulinespuit

In de webshop vindt u insuline spuiten en insuline naalden voor eenmalig gebruik. Het zijn zogenaamde spuit/naald combinaties, wat wil zeggen dat naald en spuit aan elkaar zijn verbonden. Voor het gebruik kunt u ze vullen met insuline uit een flacon. De spuiten en naalden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De keuze voor een bepaalde maat insulinespuit maakt u in overleg met uw zorgprofessional. 

Stappenkaarten insulinespuiten

Bent u op zoek naar een stappenkaart of handleiding van uw insulinepen? Wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet. Ze zijn te vinden bij de downloads

Veelgestelde vragen over spuiten en naalden

Voor veel mensen is het spuiten van insuline een routine. Hierdoor kunt u geneigd zijn de spuit vaker op dezelfde plek te geven. Toch is dit niet goed, want hierdoor kan een verdikking onder de huid ontstaan. Dit wordt wel een spuitinfiltraat of spuitplek genoemd. Op den duur kan er zelfs littekenweefsel ontstaan. Omdat het onderhuidse weefsel beschadigd is, wordt de insuline niet goed of heel onvoorspelbaar opgenomen. Meestal stijgt de insulinebehoefte hierdoor. 

Om spuitplekken te voorkomen is het belangrijk om veel te wisselen van spuitplek, zowel tussen linker en rechterlichaamshelft, als tussen buik, bovenbenen, flanken en billen. Op de spuitplek zelf kunt u elke injectie met een vingerbreedte verschil van de vorige injectie geven. Ook moet u iedere keer een nieuwe insulinespuit gebruiken. Daarnaast kunt u regelmatig controleren of u verdikkingen voelt of ziet op de plekken waar u regelmatig injecteert. Zodra u iets voelt, is het belangrijk deze plek een tijdje met ‘rust’ laten. Bespreek dit ook met uw zorgprofessional.

U kunt beter niet in een spier injecteren omdat dit pijnlijk is. Bovendien wordt de insuline dan sneller opgenomen en dit vergroot de kans op hypo’s, oftewel te lage suikerwaarden in uw bloed. Insuline injecteren moet gedaan worden in het onderhuidse vetweefsel.

  • Heeft u verdikkingen onder de huid waar u regelmatig insuline spuit? Neem dan contact op met uw zorgprofessional

    Petra Bouhuijzen

    Lees meer tips over injecteren
    Insuline spuiten