Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Hier vindt u een volledig assortiment bloedglucosemeters

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Filter op merk

Toon meer

Toon minder


{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Bloedglucosemeters in alle soorten en maten

U heeft diabetes en spuit insuline of gaat binnenkort insuline spuiten. Dan heeft u van uw zorgprofessional het advies gekregen om regelmatig uw bloedglucose te gaan meten. Dit doet u met een glucosemeter. Deze meter wordt in de meeste gevallen geleverd in een startset, samen met een etui, een prikpen en lancetten en teststrips voor tien metingen.

Bloedglucosemeter bestellen? Waar let u op?

Glucosemeters zijn er in alle soorten en maten. Zo kunt u kunt letten op de grootte, de letters op het scherm, de verlichting in het donker, de grootte van de strippoort, de mogelijkheid om gegevens op te slaan, te berekenen of door te zenden naar de insulinepomp, computer of zorgprofessional. Overleg met uw zorgprofessional welke meter het beste past bij uw situatie. 

Stappenkaarten bloedglucosemeters

Bent u op zoek naar een stappenkaart of handleiding van uw bloedglucosemeter? Ze zijn allemaal te vinden bij downloads.

Veelgestelde vragen over bloedglucosemeters

Mensen met diabetes die insuline gebruiken, krijgen een glucosemeter vergoed. Dit geldt overigens ook voor mensen met diabetes type 2 die tabletten gebruiken maar binnenkort insuline gaan spuiten. Welke glucosemeter u vergoed krijgt, is afhankelijk van uw therapie. Bijvoorbeeld: voor iemand die tweemaal daags spuit gelden andere regels dan voor mensen met een insulinepomp. Bovendien heeft iedere zorgverzekeraar een eigen assortiment glucosemeters in het pakket. Wilt u weten waar u recht op heeft? Zodra u bent ingelogd, kunt u in de webshop uw persoonlijke vergoeding op basis van uw zorgverzekeraar inzien.

U mag één keer per drie jaar een nieuwe glucosemeter bestellen. Mocht uw glucosemeter tussentijds kapot gaan, dan kunt u eerder een nieuwe meter aanvragen. Het kan ook gebeuren dat uw zorgverzekeraar veranderingen doorvoert in de lijst met glucosemeters die ze vergoeden. Als dit betrekking heeft op uw glucosemeter, dan moet u wellicht eerder wisselen.

Alle bij Mediq Direct Diabetes verkrijgbare glucosemeters zijn getest op betrouwbaarheid. Toch mag een suikerwaarde 15% naar boven en 15% naar beneden afwijken van de daadwerkelijke waarde op dat moment. Als u altijd dezelfde meter gebruikt, is dat geen probleem, maar op het moment dat u verschillende meters door elkaar gaat gebruiken, kan dat verwarring geven.

Met de controlevloeistof kunt u controleren of uw glucosemeter de juiste testuitslag geeft. In plaatst van met een druppeltje bloed, doet u een test met een druppeltje controlevloeistof. Op de flacon van de controlevloeistof staat het testresultaat dat u moet krijgen. U kunt dit doen als u uw glucosemeter niet (meer) vertrouwt of bijvoorbeeld heeft laten vallen. LET OP: de controlevloeistof is beperkt houdbaar en werkt meestal alleen met de glucosemeter waarbij deze wordt geleverd.

Vaak controleert u meerdere keren per dag uw glucosewaarde met de bloedglucosemeter. Op basis van het meetresultaat neemt u belangrijke beslissingen over uw medicatie en voeding. Omdat u meerdere keren per dag test, wordt het een routine. En in routineuze handelingen kunnen na verloop van tijd ongewild fouten ontstaan. Daarom is het belangrijk één keer per jaar de handelingen voor het meten van uw bloedglucosewaarde samen met uw zorgprofessional te controleren.

  • Er zijn bloedglucosemeters die u helpen bij het berekenen van de juiste insulinedosis. Heel handig als u intensieve insulinebehandeling of een insulinepomp heeft 

    Wendy Wanders

    Lees meer tips over zelfcontrole
    Bloedglucosemeters voor bloedsuiker meten