Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Teststrips bestellen? Hier vindt u de teststrips voor uw bloedglucosemeter

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Selecteer uw bloedglucosemeter

Toon meer

Toon minder


{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Teststrips bestellen, waar let u op?

Iedere keer als u uw bloedglucose wilt meten, heeft u een teststrip nodig. Deze strip stopt u in uw bloedglucosemeter. Houd de teststrip in de bloeddruppel, het bloed wordt dan door de teststrip opgezogen. Na enkele seconden verschijnt uw glucosewaarde op de display van de bloedglucosemeter.

Gevoeligheid teststrips

Let er bij het bestellen van teststrips op dat u de juiste teststrip bestelt. Ieder merk bloedglucosemeter maakt gebruik van eigen teststrips. En wist u dat teststrips gevoelig zijn voor licht (ook daglicht) en luchtvochtigheid? Sluit daarom altijd direct nadat u de teststrip heeft gepakt het potje weer.

Veelgestelde vragen over teststrips

Hoeveel teststrips u vergoed krijgt, is afhankelijk van uw behandeling. Iemand die tweemaal daags insuline spuit krijgt bijvoorbeeld een andere hoeveelheid strips vergoed, dan iemand die een insulinepomp gebruikt. Zorgverzekeraars hebben richtlijnen opgesteld met hoeveel teststrips worden vergoed per therapiesoort. Bij het uitschrijven van de verantwoording zal uw zorgprofessional hier rekening mee houden. 

Verbruikt u meer strips dan in uw verantwoording is aangegeven, bespreek dit dan met uw zorgprofessional. Uw zorgprofessional kan bij Mediq Direct Diabetes aangeven hoeveel extra strips u nodig heeft en waarom. Wij kunnen dat vervolgens weer declareren bij uw zorgverzekeraar. 

U krijgt een verkeerde uitslag als u bij het testen per ongeluk wat suiker op uw vingers heeft zitten. Daarom kunt u het best uw handen wassen voordat u uw glucosewaarde gaat testen. Bent u niet in de gelegenheid om uw handen te wassen, veeg dan de eerste bloeddruppel goed weg en plaats de tweede druppel op de teststrip om mee te testen.